Wirtualny spacer

Mistrzostwa Polski Latte Art 2016

2016-02-16

06-07.02.2016 Rumia

Mistrzostwa Polski Latte Art to najważniejsza impreza dla baristów w naszym kraju. Patronat nad nią objeło The Speciality Coffee Association of Europe. Pierwszego dnia siedemnastu zawodników musiało odbyć po dwa występy – na ArtBarze i na scenie. ArtBar to wykazanie się maksymalną dozą kreatywności. W ciągu dziesięciu minut należy przygotować jedno cappuccino z jak najładniejszym wzorem, posługując się dowolną techniką. Natomiast na scenie pełne grono czterech sędziów przyglądało się prezentacji zawodnika, tego, jak pracuje przy ekspresie, jak robi kawę, jak spienia mleko i jak tworzy wzory. W tym etapie należało przygotować cztery cappuccino. Dwa z tym samym wzorem w technice free pour oraz dwa z tym samym wzorem w technice dowolnej. Do niedzielnych finałów zakwalifikowała się się szóstka najlepszych baristów, w tym nasz barista Jarosław Kapusta. Runda finałowa to prezentacja przed sędziami. Ponownie należało przedstawić na zdjęciach wzory, które będzie się przygotowywało, przygotować cztery latte, po dwie w technice free pour oraz tzw. designer latte i również przygotować dwa espresso macchiato ze wzorem free pour - wszystko w ciągu dziesięciu minut. Ostatecznie Jarek zajął V miejsce w MPLA 2016.

Mistrzostwa Polski Latte Art 2016

2016-02-16

06-07.02.2016 Rumia

Mistrzostwa Polski Latte Art to najważniejsza impreza dla baristów w naszym kraju. Patronat nad nią objeło The Speciality Coffee Association of Europe. Pierwszego dnia siedemnastu zawodników musiało odbyć po dwa występy – na ArtBarze i na scenie. ArtBar to wykazanie się maksymalną dozą kreatywności. W ciągu dziesięciu minut należy przygotować jedno cappuccino z jak najładniejszym wzorem, posługując się dowolną techniką. Natomiast na scenie pełne grono czterech sędziów przyglądało się prezentacji zawodnika, tego, jak pracuje przy ekspresie, jak robi kawę, jak spienia mleko i jak tworzy wzory. W tym etapie należało przygotować cztery cappuccino. Dwa z tym samym wzorem w technice free pour oraz dwa z tym samym wzorem w technice dowolnej. Do niedzielnych finałów zakwalifikowała się się szóstka najlepszych baristów, w tym nasz barista Jarosław Kapusta. Runda finałowa to prezentacja przed sędziami. Ponownie należało przedstawić na zdjęciach wzory, które będzie się przygotowywało, przygotować cztery latte, po dwie w technice free pour oraz tzw. designer latte i również przygotować dwa espresso macchiato ze wzorem free pour - wszystko w ciągu dziesięciu minut. Ostatecznie Jarek zajął V miejsce w MPLA 2016.

Produkty

cukiernia cukiernia

Bogactwo smaków zamknięte w najróżniejszych formach

kawiarnia kawiarnia

Niezapomniana słodka chwila czystej przyjemności

Jarzyna Chocolatier Jarzyna Chocolatier

Połączyliśmy belgijską czekoladę z oryginalnymi dodatkami